Републичка награда за ученице верске наставе

На XXIV Републичком фестивалу дечијег музичког стваралаштва Федемус, ученице верске наставе ОШ „Бошко Палковљевић Пинки,, из Сремске Митровице, освојиле су другу награду.

Фестивал дечијег музичког стваралаштва Федемус-„Деца композитори“, прописан је наставним планом и програмом од стране Министарства просвете и технолошког развоја Републике Србије и једини је фестивал, на коме деца учествују као композитори, текстописци и извођачи.

Ученице школе Пинки, освојиле су другу републичку награду, за вокалну композицију „Природу чувати треба“. Композиција има еколошки садржај и упућује људе на развијање свести о бризи за Божију творевину. Прелеп текст песме, написала је Нана Панић, ученица шестог разреда. За музику и извођење, заслужне су Ања Мрваљевић, која похађа четврти разред и Маша Илић, ученица шестог разреда. Овај фестивал од 1995.године афирмише младе таленте и промовише дечије стваралаштво и креативан рад одраслих са децом. Ментор награђених ученица ОШ „Бошко Палковљевић Пинки је професор, вероучитељ Александра Гаруновић.

Да развијање дечијих талената кроз наставу веронауке, може да доведе до остваривања високих резултата, показатељ је ова Републичка награда. Ово је први пут, да је у нашој Епархији, вероучитељ остварио републички резултат са својим ученицима.

Награђена композиција „Природу чувати треба“ налази се на новом  компакт диску, под називом „Волим да маштам“ у издању Дечијег културног центра Београд.

Ове године, на конкурс је пристигло више од три стотине композиција из целе Србије, тако да су  девојчице из Пинкијеве школе, постигле веома значајан резултат и заслужено освојиле друго место.

Завршни концерт Федемуса, одржан је 18. Октобра 2019. Године у Дечијем културном центру „Донка Шпичек“ у Београду, где су ученице и менторка, примиле награду и са осталим награђеним ученицима извеле своју композицију.

Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *