Почиње 64. Међународни београдски сајам књига

Поводом 64. Међународног београдског сајма књига одржана је, 16. октобра 2019. године, у Скупштини града, конференција за новинаре. О организацији овогодишњег сајма на конференцији су говорили градски секретар за културу Иван Карл, заменик директора Београдског сајма Горица Шкипина, чланица одбора Београдског сајма књига Сања Милић, његова екселенција амбасадор Египта Амр Алгувејли као изасланик земље почасног госта на овогодишњем сајму и уредник програма сајма књига Вуле Жунић.

Учесници конференције су навели да ће на Београдском сајму књига, који је најпосећенији сајам у региону, традиционално и ове године учествовати највећи домаћи, као и бројни инострани издавачи и писци. Поред главног изложбеног дела нових издања књига, публика ће бити у прилици да присуствује и учествује у бројним дискусијама, трибинама и промоцијама. А како су организатори навели, публику очекује и богат пратећи програм који ће се одвијати у неколико сала за сваничне презентације и на штандовима излагача.

Међународни београдски сајам књига одвијаће се под слоганом „Писмо = Глава“, као подсећање на универзалну вредност писмености, те значај књижевног стваралаштва.

Извор: Радио Слово Љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *