Октобарска награда Општине Беочин додељена СПЦО у Сусеку

Сваке године 16. октобра у Беочину обележава се Дан Општине Беочин који и данас одржава сећање на дан ослобођења места од нацистичке окупације и фашистичког терора у Другом светском рату. У близини Храма Светог Василија Острошког налази се спомен обележје палим борцима за слободу нашег народа не само из Другог светског рата него и из народноослободилачких борби на просторима српских крајина и Републике Српске у последњој деценији прошлог века.
Након помена пострадалим борцима и житељима Беочина, уследила је Свечана седница СО Беочин на којој је приказан културно-уметнички програм са уручењем признања и захвалница свима који су остварили значајан допринос у разним сферама јавног деловања. Овом приликом, међу многим награђеним личностима, Општина Беочин је уручила Октобарску награду Српској православној црквеној општини у Сусеку за посебан допринос афирмацији општине и насељеног места у погледу неговања традиције, вере и културног наслеђа и оживљавања духовности. Надлежни парох сусечки и секретар СПЦО јереј Немања Теофиловић изражава благодарност Богу и свим парохијанима који својом молитвом и доброчинством дају подршку и подстицај Црквеноопштинском управном одбору СПЦО у Сусеку у сваком богоугодном делу.
Остаје нада на даљу добру сарадњу Цркве и Општине Беочин на челу са гдином Митром Милинковићем која увек помаже организацију смотре црквених хорова “Вазнесењски славопој” у сусечком храму и оваквим признањем препознаје значај наших досадашњих резултата и успеха.

 

Извор: СПЦО у Сусеку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *