Међународна награда ученицима из Пећинаца

На међународном литерарном конкурсу у Дуину, Италија, као једини из Србије награђени су вероучитељ Милош Јефтић (ТШ „Миленко Веркић Неша“, Пећинци) и његови ученици. Радове је на енглески превео г. Мирослав Јефтић, а оцењивао их је међународни жири од 18 чланова.

На конкурсу су учествовали млади људи са шест континената. Такође, и прошле године имали смо једну награђену ученицу, Јовану Ловрић из Суботишта,  као једину из Србије.

„Ја сам једини награђени ментор који није професор књижевности, једини вероучитељ,“  каже Милош Јефтић. „Поводом успеха у Дуину моји ученици и ја смо, по благослову нашег владике Василија, Епископа сремског, били на пријему код ЊКВ Краља Александра  Карађорђевића, коме смо поклонили освојену диплому. Потом смо били на пријему у Влади Србије, у Управи за сарадњу са Црквама и верским заједницама.”

Кратак историјат литерарне дружине „Змај у зеленим чарапама“

Пре три године освојили смо 1 , 2. и 3. место на републичком такмичењу из српског језика и добили награду од Владе АП Војводине за ментора даровитог ученика и награду од Министарства просвете републичке Владе за стручни допринос.

Од продаје прве штампане збирке 2011. г. окречили смо две запуштене школе у Пећинцима. Од тада радови литерарне дружине „Змај у зеленим чарапама“ штампани су у више од 30 књига у шест држава и превођени на белоруски, италијански, енглески и немачки, а дружина је освојила више од 200 литерарних награда само школске 2011/12. године.

Извор СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *