ССШ Борислав Михајловић – Михиз у Иригу прославила Светог Ефросина Кувара

Другу годину за редом, празник Светог Ефросина Кувара прославили су ученици и професори ССШ Борислав Михајловић – Михиз у Иригу, као славу кулинарских техничара.

Прослава је започела у 12.00 часова, молитвеним обредом освећења славског колача и жита, у присуству протојереја Дарка Јелића – пароха иришког, протосинђела Атанасија (Гатала) – настојатеља манастира Старо Хопово, Исидоре Бирињи – директорице, као и великог броја просветних радника и ученика ове школе.

По освећењу, колач су преломили прота Дарко и директорица Исидора, а затим је отац Дарко упутио пригодну беседу, обраћајући се присутним ученицима, позивајући их да се угледају на светитеља којег прослављају (звучни запис у прилогу).

Након тога, уследио је ручак који су, уз помоћ својих професора, припремили ученици смера кулинарски техничар, а судећи по коментарима свих присутних, показали су да поседују изузетне дарове за професију која их чека.

Овом приликом, школа се захваљује пекарама Ристановић и Зона из Ирига, као и месари Јаворац из Руме, што су својим донацијама помогли обележавање славе ученика ССШ Борислав Михајловић – Михиз у Иригу, смера кулинарски техничар.

Фотографије и звучни запис: Мирјана Босић

Извор: радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *