Молитва за почетак нове школске године у Гргуревцима

Дана, 11. септембра 2019. године, на празник Усековање главе Светог Јована Крститеља, у цркви Светог Архангела Гаврила у Гргуревцима служена је Света Литургија, а у наставку Литургије молебан на почетку нове школске 2019/2020. године.

Литургију и молебан је служио протонамесник Љубомир Воларевић из Сремске Митровице, а присуствовали су протојереј Сретен Лукић, парох гргуревачки, вероучитељ Александар Цигановић, ученици и наставници ОШ “Бошко Палковљевић Пинки” у Гргуревцима, родитељи и мештани села.

По завршетку Литургије ученицима се обратио протојереј Сретен Лукић, који им је говорио о значају школе у животу сваког човека, а нарочито основне школе, која представља  темељ сваког даљег напредовања, јер у основној школи усвајамо вредности које нам остају читавог живота.Такође је истакао да је поред образовања важно да се потруде да постану добри људи.

После молебана присутним ђацима се обратио и протонамесник  Љубомир Воларевић који им је пожелео благословену и  успешну школску годину и да слушају своје наставнике и родитеље.

Текст и фотографије: вероучитељ Александар Цигановић
Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *