Хуман гест Војске Србије за Србе на Косову и Метохији

Класа слушалаца курса за резервне официре Војске Србије, генерација март 2019. одлучила је да новац намењен за другарско вече у износу од 110.000 динара преусмери у хуманитарне сврхе, саопштила је Хуманитарна организација “Срби за Србе”. Новац је данас у Војној академији, 29. августа 2019. године, званично предат Хуманитарној организацији “Срби за Србе” за породицу Савић из села Коретиште на Косову и Метохији.

У знак захвалности за овај несвакидашњи и изнад свега људски чин доброте, представници ХО “Срби за Србе” уручили су Класи резервних официра Војне академије скроман поклон у виду захвалнице као и реплике Пуковске заставе Војске Краљевине Србије тј. заставу чувеног “Гвозденог пука” из Првог светског рата која никада није пала у руке непријатељској војсци.

“ЧАСТ ЈЕ НАША ИМОВИНА”! поручују српски војници.

Најмногољуднија породица Савић са укупно 24 члана из села Коретиште, надомак Гњилана на Косову и Метохији, ускоро ће добити нову кућу, чије темеље је 16. августа освештао Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије са прослављеним кошаркашким репрезентативцем Марком Кешељем и Хуманитарном организацијом “Срби за Србе”.

Извор: ХО “Срби за Србе”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *