Преображење Господње у Новом Сланкамену

На јучерашњи велики празник, храм Преображења Господњег у Сланкамену је прославио свечано своју славу.

Као што је Свети Петар узвикнуо на Гори Тавору „Господе, добро нам је овде бити!“, тако смо и ми сви у храму који је личио на Сеницу Господњу и на Његово Божанско Преображење узвикнули у срцу – добро нам је овде бити!

Домаћин и старешина храма протојереј-ставрофор Радомир Сандо је све дочекивао са авраамовском љубављу, како и доликује свештенству новога живота у Христу.

Свету Литургију су служили: протојереј-ставрофор Лазар Ерић – архијерејски намесник сремско-карловачки у пензији, протојереј-ставрофор Милован Пузовић – духовник Епархије милешевске, протојереј-ставрофор Драгомир Сандо – професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду и ђакон Горан Груловић, заједно са благоверним народом. Присутна је била и Марија Јањушевић из Инђије, народни посланик Скупштине Србије. Отпојавали су појци Сланкамена и Инђије, заједно са теологом Лазаром. После Литургије је уследио крсни ход око храма, принос славских колача и освећење грожђа.

Кумови ове године су били Чедомир и Слађана Мастиловић са породицом, а кумство за следећу годину преузео је Славен Огњановац.

Са надом да ће Светлост Тиха, коју су видели и сагледали Апостоли на Тавору, постати део наше свакодневнице молимо се Пресветој  и Животворној Тројици.

Текст и фотографије: ђакон Горан Груловић

Извор: Радио “Српски Сион”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *