Најава: 3. Румски полумаратон

У организацији Спортског савеза Општине Рума, а под покровитељством Општине Рума, у суботу 24. августа, одржаће се 3. Румски полумаратон. Најбољи српски и атлетичари из региона већ су потврдили своје учешће на највећој спортској манифестацији у Руми, те се и у мушкој и у женској конкуренцији очекују неизвесне трке.

Титулу прошлогодишње победнице у женској конкуренцији браниће сјајна репрезентативка Србије Теодора Симовић, а поред ње ће у Руми трчати и бивша словеначка олимпијка Хелена Јаворник, чији лични рекорд у полумаратону износи 1:09:22, а у маратону невероватних 2:27:32, Македонка Биљана Кираџиев (маратон 2:58:13) и друге врхунске спортисткиње. Кенијац Стенли Кипрути, који је својевремено спасио живот нашој најбољој атлетичарки Оливери Јевтић, и због тога остао без четири прста, трчаће такође у Руми.

Прво учешће на Румском полумаратону забележиће ове године Дејан Богићевић – државни првак на 3000 метара стипл 10 година за редом од 1997 – 2006! Дугогодишњи репрезентативац СР Југославије, СЦГ и Србије. Носилац одличија са балканских првенстава и купова Европе.

Од такмичара из региона треба издвојити прекаљеног Словенца Борута Подгорника и Макендонца Александра Кираџиева, петоструког узастопног првака своје земље у маратону(2:37:41). Организатори очекују да ће ове седмице још неколико врсних атлетичара озваничити своје учешће, што ће бити својеврсна потврда чињенице да Румски полумаратон из године у годину расте као спортска манифестације.

Пријаве за учешће и даље трају и сви заинтересовани тркачи могу да се пријаве на сајту: www.runtrace.org

Осим главне полумаратонске трке од 21.1км, која стартује у 17 часова, биће организован и пратећи програм.

ДДОР Трка задовољства биће дуга седам километра и почеће у 17.10 часова(трчи се у истом смеру као и полумаратон), пузећа Неон Бамбини трка за децу млађу од две године одржаће се у 19 сати на Градском тргу, а полумаратонску стазу од 21 километар представници фирми моћи ће да савладају по штафетном систему: три пута по седам километара(стартује кад и полумаратон).

Организатори Румског полумаратна су, уз подршку Општине Рума, обезбедили најбољима вредне награде. И ове године уз подршку Мастер буса сви учесници 3. Румског полумаратона имају обезбеђен бесплатан аутобуски превоз Београд – Рума – Београд.

Извор: Сајт “Општина Рума”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *