Поклоничко путовање из Архијерејског намесништва пећиначког у манастир Острог

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, на празник Светога великомученика и исцелитеља Пантелејмона 2019. лета Господњег, парохијани из Пећинаца, Доњег Товарника и Обрежа са својим надлежним паросима у вечерњим часовима су кренули након молитава пред пут на поклоничко путовање светињама Митрополије црногорско – приморске.

Након преласка границе између Србије и Црне Горе, прво је уследила посета манастиру у Цетињу где су се верни и свештенство поклонили моштима Светога Петра Цетињског и моштима тј. десној руци Светога Јована Крститеља – руци која је крстила Господа и Бога и Спаса нашег Исуса Христа на реци Јордану. Затим је уследила посета манастиру Ждребаоник и поклоњење моштима Светога Арсенија Првог Сремца, Архиепископа српског и наследника Светога Саве. У навечерје недеље поклоници су стигли у манастир Острог, где су се поклонили и помолили пред моштима Светога Василија Острошког. После ноћења у манастиру, поклоници су присуствовали Светој Литургији у Горњем манастиру (Острог).

По повратку у Србију, посећен је манастир Куманица где су се верни поклонили моштима Светога Григорија Куманичког а затим је учињена посета и кратак одмор на Златибору пре повратка својим парохијама.

Извор: јереј Слободан Мицић, прив. парох обрешки

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *