Упокојио се у Господу протојереј- ставрофор Срећко Лесковац

У суботу, 10. августа 2019. године, на дан Светих апостола и ђакона Никанора, Прохора, Тимона и Пармена, упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Срећко Лесковац, пензионисани парох тењски и дугогодишњи архијерејски намесник осјечки.

Прота Срећко Лесковац је рођен у Тењи 21. децембра 1941. године у побожној хришћанској породици од оца Живка и мајке Велинке Лесковац. Основно образовање стиче у Тењи, а Богословију Светог Саве у Београду завршава 1962. године. Рукоположен је у чин ђакона 26. августа 1962. године, а у чин презвитера 1965. године у Марадику. Од почетка своје свештеничке службе, вредно је служио Богу и роду своме на парохијама: у Марадику, Иригу, Винковцима, Осијеку и у својој родној Тењи коју је неизмерно волео.

После одласка у пензију сели се у Инђију где је наставио ревносно служити Господу, без обзира на тешку болест која је узимала све више маха.

Вечан му спомен. Бог да му душу прости, у миру Божјем нека почива. Амин.

У храму Светог цара Константина и царице Јелене у Инђији 13. августа 2019. године служиће се заупокојена Литургија са почетком у 8 часова, а у наставку опело. Молитвени испраћај проте Срећка Лесковца биће у 14:50 часова на месном гробљу у Тењи.

Извор: Епархија осечкопољска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *