Слава цркве Светог Пантелејмона у Миријеву

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 9. августа 2019. године, поводом храмовне славе, светом архијерејском Литургијом у цркви Светог великомученика Пантелејмона у Миријеву.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Драган Станишић, Тоде Јефтенић и Недељко Божић, протојереји Миленко Каран и Милош Мићић, јеромонах Амвросије (Весић), јереј Арсен Миловановић, протођакони Радомир Перчевић и Стеван Рапајић и ђакони Драган Танасијевић и Никола Мићаковић.

Патријарх српски Иринеј је преломио славски колач док је хор са верним народом, који је испунио цркву, појао је небоземни тропар Светом Пантелејмону. Домаћини храмовне славе биле су породице Поповић, Радаковић и Јанковић.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уручио је високо одликовање Српске Православне Цркве орден Светог краља Милутина председнику Црквеног одбора храма Светог Пантелејмона г. Горану Бабићу, дипл. инж. архитектуре, за несебично залагање и уложени труд као и за велику финансијску помоћ приликом изградње светог храма у Миријеву.

Архијерејске грамате признања за велико залагање при изградњи храма примили су: гђа Драгиња Тица (ктитор храма); г. Небојша Перовић, адвокат и велики добротвор; породица Љубичановић – Бранка и почивши Станоје – дародавци свих кровних крстова, и г. Зоран Стошић, бравар и председник Црквеног одбора цркве Светог пророка Илије у Миријеву, за стално учешће и несебично помагање у изградњи храма Светог Пантелејмона.

Величанственом славском богослужењу присуствовали су др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама, представници градске Општине Звездара: гђа Виолета Филип, заменик председника, и чланови Већа, господа Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, многобројни верници, пријатељи, сарадници, личности из јавног и културног живота.

Да све протекне славски и свечано старао се старешина цркве јереј Зоран Радојевић са братством храма. Старешина храма је захвалио прво Патријарху српском г. Иринеју на празничној служби, благослову и свесрдној помоћи око завршетка изградње храма, а онда и Управи за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије и свима који су својим трудом допринели да жива парохијска заједница у Миријеву поред цркве добије и парохијски дом и складно уређену порту.

Дечји хор који вредно учествује на свим богослужењима и ангелским гласовима слави Господа, за трпезом љубави је отпевао неколико духовних песама.

 

Извор: Сајт СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *