Почела манифестација “Дани Свете Петке” у Огару

Манифестација „Дани Свете Петке – Огар 2019“ започела је данас, 4. августа, у 10 часова, испред платоа спортског терена у Огару. У кувању традиционалног котлића учешће је узело много такмичара, док су чланови Удружења ловаца из Огара спремали котлић за све посетиоце ове манифестације. Удрежење жена из Огара било је задужено за онај „слатки део“ приказући своје умеће у спремању ђаконија по рецепту наших бака. У 12 часова је отпочела „Фијакеријада“ уз присуство многобројних посетилаца. Јереј Милан Томашевић, парох у Огару, потрудио се да први дан манифестације тече у најбољем реду и да ово Сремско село оживи.

Захваљујући верном народу и нашим драгим пријатељима који су нам данас, одмах по одласку у Огар, пренели лепе утиске, делић тога и ми преносимо Вама. Опширније тек следи.

Целокупан програм манифестације, која ће трајати до 8. августа, дана када се наша Црква молитвено сећа Пребодобномученице Параскеве – Свете Петке, можете погледати у наставку.

 

Текст и фотографије: Мирјана Босић

Такође, захваљујемо се нашем пријатељу Бориславу Јаковљевић, на послатим фотографијама!

Извор: Радио Српски Сион

 

 

Молитва Светој Петки

Света Петко, Божја Светитељко, моли Бога за нас.

Удостојила си се гледања лица Божијег као чедо нашег народа, славна Петко светитељко, па имамо слободу теби говорити, сродници нашој, и тебе молити за спасење душа наших.

Слава си и похвала Београду, где чудотворна вода твоја привлачи множине многе, као негда Витезда, и даје слепима вид, узетима здравље, малаксалима снагу, и свима бодрост и радост, Христова девственице, наша помоћнице.

Буди и надаље престономе граду српском, утврди га у Православљу, помози вернима, подигни недужне и тужне, у уснулим у Господу прецима нашим, браћи и деци, измоли вечни покој и вечно спасење, света Петко, Божија Светитељко.

Свима помози, па и мени не одмози. Добре у добру сложи, и свако им добро умножи. Да се кроз тебе прослави Бог у Тројици, у векове векова. Амин.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *