Светом архијерејском Литургијом у Парагову прослављена Света великомученица Марина

На празник Свете великомученице Марине, 30. јула 2019. године, у сремскокаменичком насељу Парагово, са почетком у 9 часова, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије служио је Архијерејску литургију уз саслужење више свештенослужитеља монашког и свештеничког реда наше Цркве.

На сам празник, а тако и уочи, приликом чина Свете Тајне јелеосвећења, забележено је присуство и молитвено учешће великог броја верних којима се поучном и инспиративном беседом о значају мучеништва за Христа кроз пример Свете великомученице Марине обратио протосинђел Клеопа, старешина манастира Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима.

Након причешћа верних, литије и освештања кумовског славског колача и кољива, а тако и новог помоћног објекта са палионицом свећа, старешина храма и домаћин ове дивне прославе јереј Јован Рајак, посредовавши при преносу кумства за наредну годину, позвао је све на заједничко послужење уз приређен богат културно-уметнички програм.

Осим певања на Литургији, свој допринос овом програму дали су чланови дечијег црквеног хора “Огњена Марија” са диригентом јерејем Јованом Рајаком, као и гости – певачка група “Деца Неба” из Гроцке (Београд), чланови фолклорног ансамбла “Вила” из Новог Сада, звуци фруле, гајди, уз саборно народно коло у порти храма са учесницима програма које је на крају васкрснуло слику некадашњих славних времена.

Текст: јереј Немања Теофиловић

Фотографије: Крсто Калинић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *