Дечије дружење и игре без граница у сремскомитровачком храму Светих Кирила и Методија

У навечерје празника Преподобног Сисоја Великог који се у православном свету  прославља као  заштитник деце и најмлађих у сремскомитровачком Храму Светих Кирила и Методија одржана је традиционална духовно-спортска манифестација „Дечије дружење и игре без граница“ . У порти овог  храма 18. јула 2019. године након Вечерњег богослужења, наступа Дечијег црквеног хора „Благослов“ и ломљења освећеног славског колача окупило се мноштво најмлађих не би ли се кроз дружење надметали у разним спортским дисциплинама и вештинама.

Старешина храма и Архијерејски намесник, протојереј-ставрофор Саво Ракита са задовољством је уручио медаље најуспешнијим такмичарима којих је сваке године све већи број. У вежбама снаге и издржљивости најбољи је био Срђан Бојић у конкуренцији дечака а Биљана Драгојловић у конкуренцији девојчица. Јована Смрзлић била је најуспешнија  стоном тенису међу девојчицама а Раша Павловић међу дечацима, док је Дамјан Познановић био непобедив у скоку у даљ а Данка Миливојевић у истој дисциплини у групи девојака. Даница Маштраповић освојила је прво место у обарању руке у женској конкуренцији а Урош Благојевић имао је најчвршћу руку међу дечацима. У интересантној „игри без граница“ која подразумева  брзо преношење воде најбоља је била Марија Маслаћ а Јана Ракита била је најпрецизнија у гађању стрелом. Такмичење у брзом ношењу јајета у кашици припало је Анастасији Кулић а најуспешнија у одржавању балона у ваздуху била је Ана Манастирац. Лена Бисерчић показала се као најбоља на полигону, док је Алекса Грабић првак у гађању пикадом. Лена Бисерчић освојила је медаљу за најбрже слагање чаша. На такмичењу у брзом цртању најбоља је била Нађа Чергић.

Прилику да се окушају у неким дисциплинама и надасве занимљивим „играма без граница“ ове године искористили су и одрасли, углавном родитељи младих такмичара али и други присутни верници.

Дејан Мостарлић

Преузете фотографије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *