Молитвом за здавље, напредак и духовно узрастање прослављен Преподобни Сисоје Велики

Свештенство архијерејског намесништва шидског литургијским сабрањем, 19. Јула 2019. године  прославило је дан спомена на Преподобног Сисоја Великог. Свету Литургију служили су: протојереји-ставрофори: Радомир С. Мишић архијерејски намесник шидски, Ђорђе Воларевић, Душан Чавка;  протојереји Драган Милић и Милан Пршић; протонамесници Зоран Угрешић и Бојан Цветковић; јереји Бранислав Лукић, Борис Фајфрић и Маринко Стикић.

Светом Литургијим началствовао је архијерејски намесник Радомир Мишић, који се после Литургије обратио народу сабраном у саборном храму у Шиду, поучном беседом, говорећи о Преподобном Сисоју Великом, његовом животу и љубави као суштини проповеди овог Божјег  молитвеника.

“Пустите децу да долазе к мени, јер је њихово Царство Небеско“ – биле су речи којим је прота Радомир почео своју беседу.

Храм је био испуњен народом и децом, чији је заштитник Преподобни Сисоје, а велики број деце и верника су приступили Светој Чаши, и причешћивањем прославили спомен на овог дивног Божјег угодника.

После разања колача, које су за здравље своје деце принели многи Шиђани, намесник Радомир је позвао све сабране на трпезу љубави која је уприличена у дворској трпезарији намесништва шидског.

Ђакон Лазар Р. Павић

Извор: Сајт Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *