Православни хришћани победници на Вимблдону

На тениском такмичењу на Вимблдону 2019. трофеје су однела два православна хришћанина, добитници највиших ордена Цркве – српски православни верник Новак Ђоковић победио је на Вимблдону, у мушкој категорији, Роџера Федерера, а румунска тенисерка Симона Халеп победила је, у женској категорији, Серену Вилијамс, известио је ОСР, пренела инфо служба СПЦ.

Симона је румунска православна хришћанка за коју се наводи да је одана православној вери и да са собом увек носи православну икону. Њој је Румунска Патријаршија доделила орден Патријаршијског крста за световна лица, највише одликовање Румунске Патријаршије, након што је постала апсолутни победник у такмичењу на Вимблдону 2019. године. Иначе, Симона Халеп је 2018. године добила такође од Румунске Патријаршије крст Светог апостола Андреја. „Вера је важна ствар у мом животу“, рекла је она. „Верујем у Бога, не идем у цркву сваке недеље јер не стижем, али верујем у Њега и носим иконе са собом и целивам њих”, истакла је Симона.

Прослављени српски тенисер, Новак Ђоковић, носилац је највишег одликовања Српске Православне Цркве, Ордена Светог Саве првог степена, које му је доделио Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј на свечаности 28. априла 2011. године у Српској Патријаршији у Београду. Ово одликовање је Ђоковићу додељено за његову делатну љубав према Мајци Цркви, нарочито показану свесрдним и истрајним помагањем српског народа и светиња наше Свете Цркве, посебно на Косову и Метохији. Овај млади Србин, најистакнутији спортиста и амбасадор Србије у свету, успео је да својом снагом, шармом и искреношћу на прави начин посведочи свету Јеванђељску поруку мира и љубави међу људима и солидарности са пострадалима, не само у српским земљама, него и широм света.

Извор: Сајт Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *