Први братски састанак Архијерејског намесништва пећиначког

На славу Живоначалне Тројице, Бога нашега, а на корист и спасење живе Свете Цркве Божије – свештенога и мирскога сабрања, новоосновано Архијерејско намесништво пећиначко, на челу са Његовим Преосвештенством Епископом сремским Г. Г. Василијем, одржало је 16. јула 2019. лета Господњег свој први братски састанак.

По свечаном дочеку Његовог Преосвештенства Г. Г. Василија од стране Архијерејског намесника пећиначког јереја Бојана Мијановића, свештенства Архијерејског намесништва пећиначког и вернога народа, поклоњењу Архијереја храму Преноса моштију Светога Оца Николаја и певања храмовног тропара, Његово Преосвештенство је посетило надлежне грађанске власти на челу са председником Општине Пећинци – господином мр Жељком Трбовићем, у згради пећиначке општине.

После повратка Архијереја у нову канцеларију Архијерејског намесништва пећиначког, извршено је освећење исте, где је уследио братски састанак свештенства са својим Архијерејeм. Разговарало се о актуелној ситуацији и потребама на територији пећиначког Архијерејског намесништва, као и о плановима за будуће деловање.

Након завршетка братског састанка, приступило се трпези љубави коју је за ову прилику припремио верни народ из Пећинаца на челу са својим парохом.

Приредио:

јереј Слободан Мицић

прив. парох обрешки

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *