У Фенеку на Петровдан

На Петровдан, када наша Света Црква прославља два светитеља Господња, Свете првоврховне апостоле Петра и Павла, 12. јула 2019. године, у препуном манастиру у Фенеку светом Литургијом началствовао је високопреподобни архимандрит Макарије са братијом овог Божјег храма где се сабира верни народ са свих страна.

Најмлађи овде побожно прате Литургију учествујући са одраслима колико знају и умеју према свом узрасту. И стрпљиво чекају да се причесте. Када наиђе час за причешћивање Светим даровима, сви, као један стају у ред, без икакве журбе или немира или вике и узимају Тело и Крв Христову.

И на Петровдан се причестише, можемо рећи, готово сви у цркви. Радост после дана Поста, на Петровдана, продужила се сабрањем у трпезаријској сали, где су се ориле духовне песме и рецитације најмлађих.

Унутрашњост манастира је окречена, улаз у манастир са главних врата заштићен је озиданим новим зидом око отприлике метар висине, што спречава да киша продире до самих манастирских врата.

У порти се продужује већ постојећа продавница која псотоји ради у саставу манастира.

Вредно братство руководи манастирском економијом, како пољопривредним производима, тако и производњом меда, разним тинктурама и мелемима.

Уз све то овде се могу набавити дивне освештане иконе светитеља у кутији, свака од њих носи знак манастира Фенека, а духовна литература је заступљена за сваки узраст.

 

Манастир се полако припрема и дотерује за манастирску славу, 8. августа 2019.

Јелосвећење ће бити на дан 2. августа 2019. године у 19 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *