Најава: “Пећиначко културно лето”

Културни центар Пећинци традиционално организује „Пећиначко културно лето“ које ове године почиње 27. јула и трајаће све до 31. августа.  Програмом ће бити обухваћено 9 већих села општине Пећинци.

Традиционалном манифестацијом „Улица добрих вибрација“, на пећиначком шеталишту, свечано ће започети „Пећиначко културно лето“. У оквиру ове манифестације, посетиоци ће бити у прилици да уживају у колачима наших бака, али и неизоставном котлићу који ће припремати такмичари, затим у народној традицији многобројних фолклорних група  као и  вечерњем концерту.

Током шест недеља трајања „Пећиначког културног лета“ публика ће имати прилику да ужива у дечјим садржајима, изложбама, књижевним вечерима, концертима класичне, поп и народне музике, па ће тако програм бити прилагођен разним узрастима. Најављено је пет дечијих представа које ће бити одржане сваког петка у другом месту, док су три догађаја посвећена јубилеју – 800 година самосталности Српске православне цркве.

Организатор ове манифестације је Културни центар Пећинци, док је покровитељ Општина Пећинци. Допринос овогодишњем „Пећиначком културном лету“ даће и Туристичка организација општине Пећинци, свештенство и појединци, бројна удружења са територије општине, чланови савета месних заједница, школске и предшколске установе, културно-уметничка друштва, а све са циљем да се обогате летњи дани са квалитетним садржајима за све мештане пећиначке општине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *