ВИДОВДАНСКИ ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТ ЕТНО ГРУПЕ “СРПСКИ ДОМ”

Након Вечерњег богослужења у навечерје Видовданског празника, 27. јуна 2019. године у саборном храму Светог Великомученика Димитрија у Сремској Митровици одржан је концерт Етно групе “Српски дом”.

Уз музичку пратњу извођене су знамените етно песме које се односе на Косово и Метохију или су изворно настале у овом делу Србије, док је теолог Марко Јелисавац читао пригодну видовданску беседу величајући подвиг српских косовских јунака. “ Има ли шта лепше и часније положити живот свој за Господа и ближњега свога. Имавши за узор самог Господа Исуса Христа који је разапет на крсту невино страдао и положио живот за све људе, Свети кнез Лазар је са својим саборцима, страдао и положио живот за ближње своје испуњавајући тако другу велику заповест: “Љуби ближњега свога као самог себе” , речене о је између осталог у овом казивању.

Етно музичка група “Српски дом” у новом саставу делује под диригентском управом Иване Маркетановић а недавно, 12. маја 2019. године, награђена је на еминентном међународнм фестивалу хорова у Бијељини.

Дејан Мостарлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *