Света Архијерејска Литургија у Новој Пазови

У Недељу свих Светих, 23.јуна 2019. године, са почетком у 9:30 часова, у храму Свете Петке у Новој Пазови, Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ сремски Господин Василије. Саслуживали су протојереј-ставрофор Лука Јовић, пенз.парох доњомилановачки(Епархија тимочка), протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Момир Џамбић, протојереј Миодраг Лујић, протојереј Александар Цвитановић, протојереј Ђорђе Павловић, протонамесник Марко Симић, јереј Сава Мишановић, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Светогор Сандић. Чтецирали су чтечеви Лука Јовић, Милош Ђак и Душан Тишма. Предивно је певао хор при храму Свете Петке, “Свети владика Николај Српски” на челу са диригентом др Милорадом Маринковићем из Београда, професором на Музичкој Академији у Крагујевцу.

У одређено време на Светој Литургији, Епископ Василије је рукоположио у чин ђакона Страхињу Џамбића, дипл.теолога из Нових Карловаца. Наш Епископ Василије је беседио о јеванђељу које се читало овог дана, и о благодати Духа Светога која се увек и изнова обнавља у нама, и на онима који добијају свештене чинове у Цркви.
После Литургије приређена је трпеза љубави у црквеној сали код поменутог храма.
Старешина храма Свете Петке и домаћин овог сабрања, протојереј Зоран Јовић се захвалио нашем Епископу на канонској посети, а браћи свештеницима и свим верницима на дивном дочеку за свога Епископа.
 Извор: Ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *