Отац Андреј Ткачов: Литургија је највеће благо!

Српска читалачка публика дочекала је оца Андреја Ткачова, познатог руског свештеника, једног од највећих беседника и православних писаца данашњице, аутора многобројних чланака, књига и тв емисија.

У препуној крипти Храма Светог Саве на Врачару у организацији Храма Светог Саве и Издавачке куће “Бернар” представљено је десет књига оца Андреја Ткачова и обележено десет година ИК “Бернар”.

Догађају су присуствовали Његово Преосвештенство епископ далматински г. Никодим, Његово Преосвештенство епископ ремезијански г. Стефан, игуман манастира Драганац Иларион, протојереј Јован Милановић, ректор богословије у Сремским Карловцима, ковиљски монаси, свештенство архијепископије и многобројни српски читаоци, поштоваоци дела о. Андреја.

На почетку се присутнима обратио отац Радош Младеновић и рекао о томе у каквим условима је настала издавачка кућа Бернар и који је њен значај.

Потом се присутнима обратио гост из Русије – отац Андреј Ткачов. Говорећи о животу Цркве у време комунизма, беседник је изразио бригу због тога што се младима и људима који самостално мисле не допушта да се моле. Отац Андреј је такође призвао свештенике и вернике да служе Литургију сваки дан, да се свакодневно моле и да иду ка Царству Божијем.

У име ИК Бернар присутнима се обратио главни и одговорни уредник Никола Дробњаковић, који се захвалио оцу Андреју Ткачову и свим сарадницима који су допринели да књиге оца Андреја угледају светлост дана.

Извор: Сајт Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *