Oтац Игнатије: Долазак оца Андреја Ткачова у Србију дуго чекан сусрет!

Познати руски свештеник, један од највећих беседника и православних писаца данашњице, отац Андреј Ткачов, посетиће Београд и Ваљево, од 24. до 26. јунa, најавио је за Слово љубве отац Игнатије Шестаков, сабрат московског Сретењског манастира, који ће такође том приликом бити у делегацији. Како је нагласио, ово је дуго чекан сусрет са многобројним српским читаоцима, поштоваоцима дела о. Андреја, аутора бројних чланака, књига и тв емисија. Током боравка у Србији биће уприличена два представљања књига о. Андреја, и то десет наслова у два кола Издавачке куће “Бернар” – у понедељак, 24. јуна, у 19 часова, отац Андреј ће говорити у крипти Храма Светог Саве на Врачару, најавио је о. Игнатије и позвао сав верујући народ на ово сабрање на које су долазак потврдили бројни српски свештеници и монаси, преводиоци, предавачи и други верујући мислећи људи.

Друга промоција ће бити 25. јуна у Ваљеву, у сали Вишег јавног тужилаштва од 19 ч у организацији Црквене општине Ваљево. У среду, 26. јула, гости из Русије служиће у манастиру Лелић Свету Литургију, а затим посетити и манастир Ћелије. Истога дана оци из Москве враћају се у Русију.

Изабрана дела оца Андреја Ткачова који је не само у Русији већ и широм православног света један од најприсутнијих савремених аутора, подељена су у десет тематски одвојених књига у којима читаоци могу да открију одговоре на многа питања савременог човека – хришћанина из здравог, црквеног угла. Његови текстови о Богу, човеку и свету, стварно су освежење у мору научне и често живота лишене литературе. Оно што се чује у буци обичног дана, како каже отац Андреј, је тако искрено пренео на нас да ћете несвесно од радости или туге пролити сузе. Српска читалачка публика могла је да прати свакодневно његове чланке на сајту московског Сретењског манастира Pravoslavie.ru.

избор сајт Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *