Вазнесењски славопој у Сусеку

У Недељу седму по Васкрсењу Христовом – Светих Отаца I Васељенског сабора, 9. јуна 2019. године са почетком у 18 часова у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку, одржано је вечерње богослужење и у наставку – друга по реду Смотра црквених хорова “Вазнесењски славопој”. Како на заједничкој молитви тако и током извођачког програма забележено је присуство великог броја народа из Сусека и са свих страна наше Епархије сремске и шире. Вечерњим богослужењем началствовао је јереј Душан Вишекруна, старешина Саборног храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, а за певницама били су јереј Јован Рајак, господин Маринко Симић, вероучитељ из Руме, чланови Хора “Свети Јован Дамаскин” из Новог Сада, карловачки богослови и домаћин Хор Цркве Св. арх. Гаврила “Благовеститељ” из Сусека са хоровођом гђом Александром Теофиловић.
Осим домаћина, на смотри наступали су Дечији црквени хор “Свети Василије Острошки” из Беочина са диригентом гђом Евгенијом Којић, Дечији црквени хор “Огњена Марија” из Сремске Каменице са диригентом јерејем Јованом Рајаком, Певачка група “Деца Неба” из Гроцке (Београд), Хор Школе црквеног појања “Свети Јован Дамаскин” из Новог Сада са њиховим вођом јеромонахом Јеротејем, сабратом манастира Ковиљ, као и Мешовити хор “Свети Роман Слаткопојац” из Петроварадина са диригентом гђом Евгенијом Којић. Након програма, дружење је настављено у сусечкој сали Месне заједнице уз послужење.
Захваљујући пријатељским хоровима и доброј вољи установа и људи, ова смотра је остварила првобитну замисао: не само да се премости генерацијски јаз одраслих и младих хориста и публике кроз дружење и размену искуства, него и да се на видело покаже ширина и богатство појачког наслеђа Православне Цркве.
текст и фотографије послао јереј Немања Теофиловић, парох сусечки

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *