Епископ сремски Г. Василије у Шидским Бановцима

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије је у уторак, 28. маја 2019. године, у пратњи архијерејског намесника шидског протојереја- ставрофора Радомира Мишића посетио Црквену општину Шидски Бановци и храм Преподобне матере Параскеве који је у фази обнове.

Преосвећеног владику дочекали су господа Раде Ралић, преседник одбора за обнову светог храма, Душан Јецков начелник Општине Негославци, Јово Вуковић директор фирме Продукт градња која изводи радове на Светом храму, представници Српског националног вијећа, угледни привредници родом из Шидских Бановаца господа Славко Мацура и Мирослав Бјелановић и надлежни парох протонамесник Никола Гвозденовић.

Епископ сремски  је благословио радове који су у пуном јеку на овој богомољи, а обухватају малтерисање зидова, израду громобранске инсталације, израду фасаде и довршетак фрескописа.

По обиласку радова Преосвећени владика Василије је одржао радни састанак одбора за обнову храма на којем је одлучено да освећење цркве буде 22. септембра 2019. године у склопу прославе 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

Свака помоћ је добро дошла и може се уплатити на жиро рачун:
С.П.Ц. О. Шидски Бановци
2500009-1102053229
(Адико банка Хрватска)
ИБАН  HR 33 2500 0091 1020 5322 9).

протонамесник Никола Гвозденовић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *