Архијерејска Литургија у Старим Бановцима

У Недељу Томину или Антипасхе, 5.маја 2019.године, у 9:30 часова, у храму Св.оца Николаја у Старим Бановцима, Свету Архијерејску Литургију су служили Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, и Епископ канадски Митрофан. Саслуживали су протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј Александар Цвитановић, протојереј Зоран Јовић, протонамесник Радоје Вукотић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Слађан Видаковић, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Светогор Сандић. Појали су чланови Црквеног пјевачког друштва “Острог”, из Нових Бановаца. Хвалу Господу су узнела и деца из Дечијег хора ОШ “Слободан Савковић” из Старих Бановаца, са диригентом Владаном Бзовски. Поменућемо и то да су све старосне групе КУД-а “Извор”  дочекале Епископе Василија и Митрофана, у шпалиру, испред храма.
Епископ Митрофан је беседио о прочитаном јеванђељу Томине недеље, о вери, односно невери овог Апостола, као и то да сви ми треба без сумње да верујемо у Христа Спаситеља, у свим животним околностима; и да увек пуни вере произносимо ону Томину реченицу:”Господ мој и Бог мој.” Епископ Митрофан је пожелео и срећну крсну славу, свима који славе Светог великомученика Георгија.
Наш Епископ Василије, одликовао је Орденом Преп.мајке Ангелине, узорне хришћанке из овог села, мајке које имају  више од троје деце;
одликоване су :Даница Котараш која има седморо деце, Биљана Јевтић, Милица Вуковић и Снежана Антић са по четири детета.
Захваљујемо се  старобановачким  паросима оцу Александру Цвитановићу, и оцу Слађану Видаковићу, који су нас све дивно дочекали у храму Св.оца Николаја који постоји преко 240 година, и указали гостопримство заједно са верним народом овога места.
Текст : ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *