Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова у Новој Пазови

У среду, Четврте седмице Поста, 3.априла 2019.године, Епископ сремски Господин Василије, служио је Свету архијерејску Литургију пређеосвећених дарова, у храму Свете Тројице, у Новој Пазови, са почетком у 9:30 часова.
Епископу Василију су саслуживали: протојереј Зоран Јовић, протонамесник Марко Симић, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Светогор Сандић. Чтецирали су Милош Ђак и Илија Алексић, а за певницом су појали свештеници старопазовачког намесништва.
Архимандрит Доситеј (Миљков) је био исповедник ове године, свештеницима, ђаконима и вероучитељима, свакога мудро саветујући, приљежно поучавајући и духовно крепећи на путу спасења.
Свештеници арх.намесништва старопазовачког су прилазили на исповест, по реду и поретку који је утврдио протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерески намесник старопазовачки.
По Светој тајни исповести, поред свештенослужитеља и вероучитеља, верни народ је приступио Светој тајни причешћа, сједињујући се са Христом у Светој чаши, на отпуштење грехова и на Живот вечни.
Епископ сремски Господин Василије беседио је о потреби и делотворности исповести и причешћа, о Литургијама првих векова хришћанства, о Литургији пређеосвећених дарова, и њеном значају, важности и смислу за све хришћане у протеклим и будућим нараштајима.
Наш Епископ је такође подсетио сабрани народ да је ове године велики јубилеј, 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве, и да се првенствено духовно али и организационо припремимо за тај догађај.
У оближњој црквеној сали је припремљена трпеза љубави у организацији домаћина, јереја Саве Мишановића и Предрага Антонијевића.
 
ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *