Исповест и Причешће свештенослужитеља и вероучитеља Архијерејског намесништва румског

У среду, 20. 3. 2019. године, друге седмице Часног поста, уприличене су Свете тајне Исповести и Причешћа за све свештенослужитеље и вероучитеље Архијерејског намесништва румског. С тим у вези, служена је Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова у Храму преноса моштију светог оца Николаја у Добринцима, с почетком у 9.30 часова.

Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, уз саслужење више свештеника и ђакона румског намесништва. Посебно радује чињеница да је добриначки храм, осим свештенослужитељима, богословима и верним народом, био испуњен и малишанима који су, предвођени својим вероучитељима, дошли да дочекају свог Епископа.

По обављеној Светој тајни Исповести, готово сви присутни су се Причестили Телом и Крвљу Васкрслог Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа. Пред сам крај Пређеосвећене Литургије Његово Преосвештенство Епископ Василије се обратио народу истичући да и свештеници, који током читаве године исповедају и причешћују народ Божији, такође потребују ове Свете тајне како би успешно наставили своју службу.

Беседом Преосвећеног владике завршена је Света Литургија, а одмах затим уприличена је Трпеза љубави. Да све прође у најбољем реду побринули су се архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић и домаћин овогодишњег сабрања протојереј Ђорђе Павловић, парох добриначки.

У прилогу послушајте беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *