ВРЕДАН ДАР НАЈМЛАЂИМА

Шест голова и 502 лопте у вредности сто хиљада динара, донација је која је стигла у УПВО “ПОЛЕТАРАЦ” Рума, а као дар СПЦО Рума Храм силаска Светог Духа на апостоле у Руми. Новац је прикупљен на Хуманитарном турниру “Др Жарко Миладиновић” који се сваке године одржава у Руми у организацији СПЦО Храм силаска Светог Духа на апостоле Рума.

– Ова донација за нашу установу значи много, јер сви знамо колико је лопта, као реквизит, важна за развој и одрастање деце. Лопте ће бити распоређене у све објекте наше установе, а већ по лицима присутних малишана, можемо да видимо колико радости ће донети – казао је директор Полетарца Радослав Машић. 

СПЦО Храм силаска Светог Духа на апостоле Рума је 2016. године први пут организовала Хуманитарни турнир “Др Жарко Миладиновић” у оквиру манифестације Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове.   

– Стогодишњица ослобођења и присаједињења Срема Србији је обележена и одржавањем хуманитарног турнира са циљем да се ослушну потребе заједнице и пружи помоћ где је потребно. За УПВО “Полетарац” определили смо се желећи да и на тај начин учествујемо у подршци породици, обзиром да је обезбеђен бесплатан боравак деце у овој румској установи.  Радост нам је да и ми бар мало учествујемо у старању о највреднијима којих, нека би Бог подарио, да буде што више како би одрастајући у бројнијој заједници налазили квалитетније детињство и боље нараштаје. Наш дар није велики и верујемо да неће бити једини. Захваљујемо се свима који су допринели да се одржи турнир и обрадују малишани – истакао је архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен М. Лазаревић.

 


 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *