Покладно вече Архијерејског намесништва старопазовачког – СУРДУК

Братски састанак и покладно вече у Сурдуку
Храм Преноса моштију Светог оца Николаја у Сурдуку је био место сусрета свештенства арх.намесништва старопазовачког.
У недељу Месопусну, 3.марта 2019.године, у 17 часова, Вечерње су служили јереј Предраг Антонијевић и ђакон Светогор Сандић, а за певницом су појали протојереј Зоран Јовић, протојереј Александар Цвитановић, јереј Бранислав Џомбић и јереј Сава Мишановић.
После богослужења, свештенству и верном народу, пригодном беседом се обратио јереј Предраг Антонијевић, а затим и домаћин сабрања јереј Стефан Трифковић.
Онај који се труди да увек све протекне у реду и поретку у овом намесништву , јесте протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, који је и иницијатор овог сабрања сваке године у ову недељу пред Велики пост.
Заједничарење је настављено у винарији „Милановић“ поред села Сурдук, уз разговоре о духовним, друштвеним, културним и другим актуелним темама. И ове године су са нама биле супруге свештеника старопазовачког намесништва.
У име свештеника, јереј Стефан Трифковић је оцу Милету Јокићу уручио поклон – одежду свештеничку за дугогодишње духовно прегалаштво у Епархији сремској, и у старопазовачком намесништву.
Захваљујемо се свима који су били ове вечери са нама,а и оцу Стефану Трифковићу, који је био овогодишњи домаћин овог састанка и сабрања.
Ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *