Свети Сава прослављен у Сусеку

У суботу, 26. јануара 2019. године у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку са почетком у 16 часова одслужено је вечерње богослужење у част и спомен празника Светог оца Саве, Архиепископа српских и поморских земаља, првог нашег учитеља и просветитеља, тако молитвено припремајући се за сутрашњу Литургију и свечани догађај.


У недељу, 27. јануара 2019. лета Господњег са почетком у 9 часова у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку служена је Литургија у славу Божију и част Светог оца Саве, Архиепископа српског, којом је началствовао старешина храма јереј Немања Теофиловић. За певницама били су појци деда Јован Шодић, Јован Парошки са младим појцима и црквеним хором “Благовеститељ”.

На крају заједничке литургијске молитве и песме Богу, пререзан је кумовски славски колач и освећено кољиво које су припремили овогодишњи кумови породице Живана и Раде Станојевић, као и Љубише и Јасмине Ковачевић. Након литургијског и обредног дела молитвене прославе празника приступило се дечијим декламацијама (рецитацијама) у част и спомен лика и дела Светог Саве, где је подељено између 70 и 80 светосавских поклон-пакетића.

Међутим, то није било све – Хор Цркве Светог архангела Гаврила “Благовеститељ” у Сусеку и сви остали ученици наставили су прославу Светог оца Саве у просторијама ОШ “Јован Поповић” у Сусеку где су нам кроз лепу приредбу представили сав свој труд са својим учитељима и наставницима.

Више информација и фотографија кликом на: https://www.facebook.com/teophil.nex/media_set?set=a.2300747283282964&type=3

Нека је свима срећан и од Бога благословен празник Светог оца Саве, првог Архиепископа српских и поморских земаља!
јереј Немања Теофиловић

One thought on “Свети Сава прослављен у Сусеку

  1. Veliko srce susek

    Nasi poletarci su nasa dika Susecka
    Zajedno sa parohom Teofilovicem i popadijom
    Aleksanrom
    Osvetlili su obraz nasom velelepnom dvoru koji zraci lepotom i dostojanstvom jednog hrama koji datira jos od 1770 god

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *