ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ДЕЧИЈЕГ ЦРКВЕНОГ ХОРА “БЛАГОСЛОВ”

Публика која је у претпразнично навечерје 13. јануара 2019. године, када се по старом јулијанском календару дочекује православна Нова година, испунила салу сремскомитровачког Позоришта “Добрица Милутиновић” до последњег места, уживала је у традиционалном новогодишњем концерту дечијег црквеног хора “Благослов”.

Чланови овог,  данас већ увелико познатог духовно-уметничког ансамбла који је основан при Храму Светог Кирила и Методија у Сремској Митровици под диригентском управом Тамаре Пајкановић, потрудили су се да као и претходних година осмисле садржајно и више него занимљиво вече проткано традиционалним народним, духовним и популарним песмама, инструменталним изведбама, пратећим глумачко драмским програмом и најискренијим дечијим празничним честиткама.

Преносећи благослов и празничне поздраве Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија протојереј ставрофор Саво Ракита, архијерејски намесник, старешина храма Светог Кирила и Методија и духовник овог дечијег хора поздравио је присутне позивајући “да на крају ове године сагледамо како смо живели, да се ако треба поправимо и усавршимо у добру, трпљењу и љубави те да се помолимо Господу да нам подари све најбоље у 2019. години. У том смислу најбоља честитка за Нову годину уз благослов Божији свакако је и песма деце нашег хора и њихових пријатеља”, рекао је отац Саво отварајући концертно вече.

Текст Дејан Мостарлић

Фото Ципар Сремска Митровица

Осим фотографија у прилогу можете послушати и звучни делић наступа дечијег црквеног хора “Благослов”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *