“Божићно сеоце код Храма” од 4. до 28. јануара

У Парохијском дому Храма Светог Саве 26. децембра је одржана конференција за медије поводом одржавања манифестације “Божићно сеоце код Храма”. Ово је друга година како се манифестација организује на платоу испред Храма на Врачару, а трајаће од 4. до 28. јануара 2019. године. Конференцији је, поред више организатора, присуствовао настојатељ Храма, викарни Епископ ремезијански Стефан (Шарић), који је након скупа за Слово љубве истакао да је смисао манифестације да окупи што већи број људи, да сви они дођу у Храм – место где се догађа преображење и где људи постају бољи (аудио је у наставку).

На конференцији на којој је најављено “Божићно сеоце”, г. Горан Весић, заменик градоначелника Београда, је говорио о значају манифестације за децу и све вернике и захвалио се свим учесницима и организаторима. О значају манифестације за школарце, општину Врачар и све Београђане говорио је и председник ове општине, др Милан Недељковић, док је Роберт Чобан, председник „Color Press Grupe”, нагласио позитивну сарању свих учесника. Александар Сања Илић, композитор, оснивач групе “Балканика”, захвалио се на поновном позиву за учешће и рекао о предстојаћем наступу на манифестацији. Позив Београђанима да дођу и посете “Божићно сеоце” упутио је и г. Милан Ђурђевић, вођа групе “Неверне бебе” указавши на значај промоције духовних вредности. Сабранима се обратила и Снежана Ђуришић, извођач народне музике која ће такође бити заступљена током трајања манифестације.

Конференцији су присуствовали и други учесници, покровитељи и гости: Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, затим представник Управе за односе са Црквама и верским заједницама г. Гаврило Грбан, Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, уметник Лена Ковачевић, потом Јелена Панић, генерални менаџер компаније “Дексико”, Гордана Милаковић, представник Рајфајзен банке, Драган Пантелић, директор ПДМ-а.

Божићно сеоце код Храма отвориће 4. јануара Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј. Како је најављено, програм тог првог дана је следећи: у 18 ч подела пакетића Верског добротворног старатељства АЕМ и Светосавског звонца у крипти Храма, затим ће испред Храма у 19 ч Патријарх Иринеј отворити манифестацију заједно са покровитељима фестивала. Наступиће Репрезентативни оркестар Полиције Републике Србије. Потом ће, од 20 ч, бити одржан концерт Сање Илићa и “Балканике”.

 

У манифестацији „Божићно сеоце код Храма“ прошле године је, испред Храма и у Крипти, учествовало преко сто извођача, дечијих и црквених хорова, вокалних састава, глумаца, плесних трупа.

Посетиоци ће и ове године уживати у свакодневном музичком програму, наступима дечијих и црквених хорова, духовној музици, наступима најпознатијих музичких извођача, а имаће прилику и да обиђу плато Храма у фијакеру, да у дрвеним кућицама купе рукотворине и традиционалне производе.

Извор: Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *