ИМАМО ГОСТА: уметнички руководилац АНИП “Бранко Радичевић“ из Руме Петар Пеца Поповић – најава годишњег концерта

У нашој емисији ”Имамо госта”, која се емитује на таласима радија „Српски Сион“ сваког радног дана у термину од 10.05 до 10.30 часова и репризном од 19.00 часова, гост нам је био уметнички руководилац АНИП “Бранко Радичевић“ из Руме Петар Поповић.

У прилогу можете послушати целу емисију.

Радичевић“ одржаће свој годишњи концерт у Великој сали Културног центра „Брана Црнчевић“ у петак 28. децембра у 19 часова.

Након свих наступа, фестивала, путовања, дружења, овакав концерт је сваке године прилика да се саберу утисци и домаћој публици прикаже све оно на чему је Ансамбл радио у протеклој сезони. Програм концерта чиниће како старе, тако и нове кореографије, те ће Извођачки састав, уз помоћ Народног оркестра, те вечери представити српску народну ношњу, игру, песму и музику Левча, Пирота, Кобишнице, Црноречја и Куманова.

Гости концерта биће чланови фолклорног ансамбла КЦ „Младост“ из Футога. Својим оснивањем 1974. године поставили су себи циљ да негују и и унапређују изворно стваралаштво српског народа и националних заједница Војводине. Ово гостовање означиће круну дугогодишњег пријатељства два ансамбла, као и заједнички задатак да на сцени прикажу традиционалну народну игру усклађену са савременим захтевима сценске уметности.

Поред њих, публици ће се представити и Припремни састав „Радичевића“. Показаће како су се они то упознали са културно-историјским наслеђем, пришли уметности, радили и стекли пријатеље. Дечја група, вођена искуством старијих, на сцени ће спојити прошлост са садашњошћу.

Улазнице за овај догађај могу се купити на билетарници Културног центра „Брана Црнчевић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *