Радни састанак свештенства архијерејског намесништва старопазовачког у Пећинцима

У Тридесету недељу по Педесетници, 23. децембра 2018.године, Епископ сремски Господин Василије посетио је храм Преноса моштију Светог оца Николаја  у Пећинцима, а затим и одржао радни састанак са свештенством старопазовачког намесништва у црквеној сали.

Вечерње богослужење са почетком у 18 часова служили су јереј Зоран Ерић парох старопазовачки, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. После Вечерњег богослужења, Епископ сремски Господин Василије се обратио верном народу најавивши наредну, 2019. годину као годину јубилеја у нашој Помесној Цркви, у којој славимо 800 година Аутокефалности Српске православне Цркве. Епископ Василије се дотакао у беседи и породичних празника у недељама пред Рођење Христово, у којима величамо породицу као важан стуб Цркве, друштва,а  и живота. Затим је парох пећиначки,јереј Бојан Мијановић захвалио нашем  Владици Василију на архипастирској и очинској бризи, и на посети овом селу.

Састанку су присуствовали и пензионисани пароси , као и ђакони поменутог намесништва. На почетку радног састанка,а  по благослову нашег Епископа, о важнијим догађајима у протеклој години у нашем намесништву  говорио је архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић.  Имали смо ове године и важан јубилеј у нашој Епархији – 40 година архијерејске службе нашег  душеводитеља и душепазитеља , Епископа Василија. У наставку састанка су поједини свештеници имали реч, па је било конструктивног дијалога,  али и предлога, сугестија, и похвала .

Захваљујемо се и домаћину ове вечери, оцу Бојану Мијановићу, који је са својим парохијанима припремио вечеру после састанка свештенства архијерејског намесништва старопазовачког.

Текст и фотографије: ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *