Дочек честице моштију Светог Нектарија Егинског

У Двадесет пету недељу по Педесетници, 18.новембра 2018.године, храм Свете Тројице у Новој Пазови је добио честицу моштију Светог Нектарија Егинског, на чување, да се још усрдније узносе молитве овом великом угоднику Божијем, а све ради спасења душа хришћанских.
У 16 часова,  испред храма Свете Петке,  Епископ сремски Господин Василије,  са многобројним свештеницима наше Епархије,  дочекао је честицу моштију Светог Нектарија, а коју је донео протосинђел др Клеопа, настојатељ Световаведењског манастира,  и професор  богословије у Сремским Карловацима.
Епископ, свештеници, ђакони и народ су свечано и молитвено ишли у литији од храма Свете Петке до храма Свете Тројице,  где је  служен Акатист Светом Нектарију Егинском,  испред честице његових моштију. После Акатиста, владика Василије, наш душеводитељ и душепазитељ је дивно беседио о Светом Нектарију,  о његовом мукотрпном путу животном,  о неправдама које је доживљавао,  али и како га је Бог прославио и сада га зна цела васељена; њему се моле на свим странама света,  и од њега многи траже да умоли Христа Бога Нашега да нам да исцељење од многих,  често оних најтежих  болести.
 Овај недељни дан, за народ при храму Свете Тројице,  али и сав благочестиви народ ,  је посебно значајан јер честица моштију Светог Нектарија Егинског остаје трајно у овом храму од данашњег дана,  ради помоћи, утехе и исцељења које Господ  даје онима који Му се моле смирена и чиста срца.
Трпеза љубави је припремљена у црквеној сали, захваљујући верном народу и паросима при поменутом храму, оцу Сави Мишановићу и оцу Предрагу Антонијевићу, који нас и окупише овде,  на велику радост у Христу Исусу Господу Нашем,  и угоднику Његовом,  Егинском чудотворцу, Светом Нектарију коме и певамо у Акатисту :
Радуј се Нектарије свети,  архијереју Божији!!!
текст и фотографије послао ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *