Света Тајна Јелеосвећења у Пећинцима

Уочи празника Светих безсребреника и чудотвораца Козме и Дамјана,  13. новембра 2018.године у 18 часова, Св. Тајну Јелеосвећења су вршили: протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и парох бусијски,  протојереј Миодраг Лујић, парох старопазовачки, протојереј Александар Цвитановић,  парох старобановачки,  протојереј Зоран Јовић, парох новопазовачки,  протонамесник Ђорђе Ковљен, парох белегишки,  јереј Слађан Видаковић, парох старобановачки, јереј Ђурђе Чулић, парох прховски и сремскомихаљевачки, ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове.
Појали су за певницом, јереј Милан Главашевић из Попинаца,  јереј Слободан Мицић из Обрежа,  јереј Предраг Антонијевић из Нове Пазове,  и јереј Милорад Бојчић из Голубинаца.
Све нас,  и многобројни верни народ,  жељан утехе и помоћи Божије,  окупио је домаћин овог дивног сабрања,  јереј Бојан Мијановић,  вишегодишњи парох пећиначки.  Беседио је отац Ђорђе Ковљен, поучавајући и духовно крепећи народ на путу спасења.
Захваљујући оцу Бојану и народу пећиначком,  припремљена је трпеза љубави у новој црквеној сали.
Ово, већ традиционално сабрање у храму Преноса моштију Светог оца Николаја,  у Пећинцима, је још један пример трудољубивости и бриге за спасење поверене пастве,  коју и млади и старији свештеници имају у својој служби коју изабраше,  и које Бог изабра да проповедају јеванђеље до краја живота.
ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *