III Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове започели парастосом – вечерас званично отварање у Завичајном музеју Рума

У организацији СПЦО Рума – храма Силаска Светог Духа на апостоле, од 6. до 24. новембра, одржавају се „III Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове“.

Као и претходне две године, све посетиоце очекује низ културних, спортских и верских догађаја које организујемо поводом ослобођења Руме у Првом светском рату (6. новембра) и стогодишњице присаједињења Срема Србији (24. новембра).

Покровитељ одржавања и ове године је Општина Рума, а Дани су организовани у сарадњи са Завичајним музејом, Културним центром, Спортским центром и Градском библиотеком у Руми.

III Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове започели су данас, парастосом Наталији Берњиковој и борцима страдалим на Легету, који је одржан тачно у подне на Градском гробљу.

Парастос је служило свештенство СПЦО Рума, уз присуство представника Савеза удружења бораца.

Вечерас, од 19.00 часова, у Завичајном музеју Рума, биће уприличено и званично отварање III Дана руске сестре милосрђа Наталије Берњикове, изложбом Димитрија Вујадиновића – Заборављени хероји.

Молимо све који су у могућности да и ове године испрате Дане Наталије Берњикове и да заједно учинимо колико можемо на развијању идентитета, љубави и заједништва народа на овим просторима.

Ускоро ћемо поставити изјаве актера данашњег парастоса са лица места.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *