Празник Свете Петке у Новој Пазови

У петак,  26.октобра 2018. године,  уочи празника Преподобне матере наше Параскеве,  у храму Свете Петке у Новој Пазови,  Вечерње с петохлебницом су служили јереј Сава Мишановић, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове.  Појали су вероучитељи и студенти ПБФ.  После резања славских колача,  почела је Света Тајна Јелеосвећења коју су служили протојереј Миле Лујић, из Старе Пазове,  протојереј Радомир Сандић из Војке,  протојереј Зоран Јовић,  јереј Слађан Видаковић из Старих Бановаца,  јереј Ђурђе Чулић из Прхова,  јереј Бојан Мијановић из Пећинаца,  и јереј Стефан Трифковић из Сурдука.  Мноштво верног народа се окупило у светоме храму очекујући утеху,  помоћ и оздрављење од Господа који исцељује све немоћи наше.
После Свете Тајне Јелеосвећења,  верни народ се и телесно укрепио послужењем које је припремила заједница овога светога храма.
Беседио је јереј Стефан Трифковић о духовним лековима,  а протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и дугогодишњи парох новопазовачки се захвалио поименице , свим свештеницима, који су служили данас.
Протонамесник Ђорђе Ковљен, у име архијерејског  намесништва старопазовачког се захвалио оцу Милету Јокићу на очинској бризи према браћи свештеницима,  и својој пастви у Новој Пазови.
Затим су Акатист Светој Петки  служили јереј Велибор Симић из Крњешеваца,  јереј Предраг Антонијевић из Нове Пазове и јереј Милорад Бојчић из Голубинаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *