Епископ сремски г. Василије освештао живопис храма Светог архангела Гаврила у Ашањи

Велик дан за сремско село Ашању. Чин освећења живописа цркве Светог архангела Гаврила за коју је Општина Пећинци издвојила готово 3,5 милиона динара, јуче је извршио Епископ сремски Господин Василије уз саслужење свештенства намесништва земунског: протојереја-ставрофора Слободана Радојчића архијерејског намесника земунског, протојереј-ставрофора Милорада Симића, протонамесника Радоја Вукотића свештеника батајничких, протојереја Александра Урумовића домаћина ашањског пароха и протођакона Слободана Вујасиновића.
За певницом је појао део хора Покрова Пресвете Богородице у Сурчину, вођен сигурном диригентском руком Ђорђа Гавриловића.
Током евхаристијског сабрања Епископ Василије је одликовао чином протојереја старешину цркве у Ашањи, оца Александра Урумовића.
После торжествене Литургије беседом се обратио Преосвећени владика Василије, захвалио свима на труду и помоћи и позвао становнике овога села да се сада у овако лепо осликаном храму који је у целости завршен окупљају у што већем броју на молитви.
На данашњи дан Епископ Василије је орденом Мајке Ангелине одликовао мајке са троје и више деце: Весну Стојнић, Биљану Миливојевић, Љиљану Миливојевић, Марију Добрашиновић и Снежану Орловић.
За исказану љубав према својој Светој Цркви и обилату помоћ архијерејску грамату је Препсвећени владика Василије уручио Општини Пећинци, господину Слободану Васићу и гђи Катарини Бошковић.
Сабрању и молитви су данас присуствовали протојереј-ставрофор Жељко Кретић старешина цркве у Шимановцима; јереји  Милан Алимшић парох добановачки, Недељко Ковач парох дечки и Ненад Катић старешина цркве у Петровчићу. На крају се придружио и протонамесник Радомир Клинцов парох путиначки.
Овој свечаност присуствовао је и Милош Цветковић економ богословије Светог Арсенија Сремца из Сремских Карловаца.
После торжественог сабрања богоугодни разговор настављен је за трпезом љубави.
Извор: сајт Епархије сремске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *