Епископ сремски г. Василије освештао мозаик Белог анђела у Новим Карловцима

У Новим Карловцима (Сасама), 11. септембра, је анђео Господњи раширио своја благодатна крила да надкрили све који су дошли да присуствују освећењу мозаика Белог анђела и свечаној академији у Дому културе.

Прво је уприличен дочек Његовог Преосвештенства Г. Василија, епископа сремског, у храму Сретења Господњег. Затим је у пратњи свештенства Његово Преосвештенство дочекано у сали Дома културе, где је уприличен пригодан програм. Директор ОШ „Слободан Бајић Паја“ Сава Опачић, који се опрашта и одлази у пензију, уприличио је свечани догађај тим поводом. Учествовала је драмска секција школе на челу са наставницом Ксенијом Чонић, хор под вођством наставнице Невене Вуковић и хор школе „Бошко Палковљевић Пинки“ из Старе Пазове.

После академије сви су прешли у школу, где је Његово Преосвештенство Г. Василије са свештенством осветио мозаик Белог анђела у присуству наставника, деце, родитеља и пријатеља, као и представника Општине Инђија и Месне заједнице који су омогућили овако леп догађај. Након што је мозаик освећен сви присутни су погледали изложбу дечијих радова на тему Белог анђела и изложбу радова сликара Бранка Орешчанина, као и  удружења „Гороцвет“ из Инђије.

Текст и фотографије: ђакон отац Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *