Рукоположење у Карловчићу

У недељу 30.09.2018. мало село Карловчић било је домаћин једне велике свечаности. У  древном храму Св.оца Николаја, Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ сремски Господин Василије, када је и  рукположио у чин јереја, ђакона Бранислава Керечког, вероучитеља из Батајнице. Епископу су саслуживали архимандрит Доситеј (Миљков), настојатељ манастира Гргетег, протојереј-ставрофор Крсто Максић, протојереј-ставрофор Милорад Симић, јереј Драган Петровић (еп.браничевска), протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Станимир Мирковић (еп.жичка).

За певничко благољепије побринуо се професор карловачке Богословије проф.Јован Стојановић са својим ђацима. У храму су се сабрали многоборјни верници,међу којима и председник општне Пећинци са својим сарадницима, затим многобројна родбина и пријатељи новорукоположеног јереја, као и присуство великог броја колега наставника и учитеља. Преосвећени Епископ се у беседи  захвалио на оваквом дивном сабрању,  објаснивши значај свете тајне рукоположења не само за појединца него и за цело место у коме се обавља та света тајна.

По благослову Епископа и својој личној жељи, новорукоположени јереј Бранислав ће богослужити у манастиру Мала Ремета на Фрушкој Гори. Сабрање је затим настављено за трпезом љубави коју су припремили вредни и гостољубиви мештани са својим свештеником.

Извор: сајт Епархије сремске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *