Литија и предавања у част породичних вредности

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, у петак 14. септембра у 17 часова, у част породичних вредности, а у оквиру “Недеље породичног јединства 2018”, биће одржана Породична Литија, у организацији више удружења сабраних у “Породични сабор”, најавио је за Слово љубве г. Ранко Гојковић, један од организатора (снимак разговора је на крају ове вести). Литија ће ићи од храма Светог Саве до Саборне цркве, са почетком у 17 ч, када почиње Акатист Пресеветој Богородици. У Програму Недеље породичног јединства 2018. стоји и распоред предавања у просторијама Српског културног центра, у Скерлићевој 12, на тему Породице:

Програм Недеље породичног јединства 2018:

9.9. недеља, манастир Сланци, после Литургије у 9:        предавање проф.др. Бранислава Ристивојевића: „Закон о спречавању насиља у породици као насиље на породицом“.

10.9. понедељак у 19ч, просторије Српског културног центра, Скерлићева 12: др Миша Ђурковић: „Бољшевички удар на породицу и његов повратак на савременом западу“.

11.9. уторак у 19ч, Скерлићева 12: др Бојан Цакић: „Узроци беле куге у Србији – случајан или наметнут процес?“

13.9. четвртак у 19ч, Скерлићева 12: проф.др. Мила Алечковић: „Породица на удару државе – одузимање деце у Србији“.

14.9. петак у 17ч испред храма Светог Саве, акатист Пресветој Богородици, затим литија: храм Светог Саве – Саборна црква.

ДОБРО ДОШЛИ!

“Породични Сабор” чине Удружења: Ћирилица, Завет српско-руски, Српска солидарност храном, Руско сабрање, Част отаџбине, Опстанак, Православна породица, СКЦ Ћирилица Београд.

Следи разговор са г. Ранком Гојковићем који можете послушати на следећем линку:

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=17138

Извор: радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *