Прослављена слава храма Сабора српских светитеља у Руми

У суботу и недељу, 8. и 9. септембра 2018. године, на празник Сабора српских светитеља, истоимени храм у Руми прославио је своју славу.

Прослава храмовне славе започела је у суботу, 8. септембра, празничним вечерњим богослужењем, које је почело у 17.00 часова, а затим је у порти храма уприличен концерт певачког друштва Српски православни појци.

На сам дан празника, у недељу, 9. септембра, јутарње богослужење почело је у 8.00 часова, а у наставку је служена Света Литургија. Литургијом је началствовао Настојатељ манастира Радовашница архимандрит хаџи Николај Малишић, а саслуживали су му протојереји – ставрофори Јован Јовичић и Рајко Цабунац, јереји Душан Вишекруна, Горан Тешиновић и Сава Мишановић, као и ђакон Станко Лакетић. Поред служашчих свештенослужитеља, у Светој Литургији учествовали су и остали румски свештеници на челу с архијерејским намесником и парохом румским протојерејем Сретеном Лазаревићем.

Ове године храмовној слави кумовали су Владимир и Драгана Ђукановић са својом породицом. Након Литургије, у порти храма припремљено је послужење за све присутне, а затим и ручак у сали Светосавског дома. Да све прође у најбољем реду побринули су се старешина храма јереј Бранислав Мишковић и његов сабрат јереј Вујадин Савић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *