БЕЛДОКС ЕХО ТУРНЕЈА У РУМИ

Већ једанаесту годину, Белдокс наставља да квалитетним и премијерним програмом изграђује и едукује своју публику, нудећи сем домаће и богату међународну селекцију, као и бројне пратеће програме. Један део ове актуелне селекције приказује се током целе године у преко 20 градова и села у Србији, те публика у овим местима има могућност да прати рецентну продукцију документарног филма из целог света.

Турнеја Међународног фестивала документарног филма Белдокс под називом Белдокс ехо, која обухвата 12 филмова, наставља се у Руми током септембра пројекцијама четири документарна филма из програма управо завршеног 11. издања (7-14. мај) овог значајног фестивала.

улаз на све пројекције је бесплатан
понедељак- четвртак 10-13. септембар, Велики Хол КЦ-а, 20 часова
БЕЛДОКС ЕХО ТУРНЕЈА 2018, У РУМИ

10.9. НОКИЈА – ПОВЕЗИВАЛИ СМО ЉУДЕ
р: Арто Коскинен, Финска, 2017, 91’
Уз помоћ Нокијиних иновација Финска је изашла из депресије и заузела водећу позицију у свету мобилних телефона. Године 2013. Нокија је продата Мајкрософту; које су то одлуке довеле до краја једне од најуспешнијих технолошких компанија савременог доба? Прича испричана из перспективе иноватора и инжењера који су радили у индустрији мобилних телефона током периода њеног врхунца.

11.9. НАШ НОВИ ПРЕДСЕДНИК
р: Максим Поздоровкин, САД, Русија, 2018, 77’
Све почиње са Хилари Клинтон и клетвом сибирске принцезе мумије… Путовање у лавиринт лажних вести, ’Our New President’ је сатира о руским медијима и њиховом виђењу америчке политике. Крећући се између вести контролисаних од стране медија и њихове живописне реинтерпретације од стране руских грађана, филм описује Трампов избор за председника користећи материјале које је продуцирала Путинова пропагандна машина.

12.9. СРЕЋНА ЗИМА
р: Ђовани Тотаро, Италија, 2017, 91’
Сваког лета на плажи Мондело у Палерму гради се преко хиљаду кабина како би се угостило исто толико породица које тамо проводе одмор. За њих су кућице на плажи савршен сценарио за скривање иза сећања на друштвени статус који је криза последњих година неизбежно компромитовала. Породице се задужују да би себи омогућиле летњи одмор на морској обали и одржале привид богатства у очима других посетиоца плажа.

13.9. ВЕЛИЧАНСТВЕНИ ГУБИТНИЦИ – ДРУГАЧИЈИ СВЕТ
р: Арūнас Мателис, Литванија, Италија, Швајцарска, Белгија, Летонија, Северна Ирска-УК, Ирска, Шпанија, 2017, 72’
За већину од нас, бициклисти који возе на зачељу трке једноставно су губитници. Арūнас Мателис пратио је ове Санче Пансе професионалног бициклизма током седам година престижне трке ’Ђиро д’Италиа’ и приказао невидљиви свет ових дивних губитника професионалног бициклизма из угла лекарског тима. Наши бициклистички хероји падају, устају – и поново возе.

Организатор: Ворки тим Рума
Покровитељ: Општина Рума
Техничка подршка: Културни центар „Брана Црнчевић“ Рума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *