У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ОДРЖАН 15. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА “СРЕМ ФОЛК ФЕСТ”

Сремска Митровица је у периоду од 11-14. августа 2018. године петнаести пут била домаћин престижног међународног фестивала фолклора “Срем фолк фест”. У амбијенту археолошких ископина старог Сирмиума на Житном тргу, односно улица централног градског језгра и ове године уприличен је традиционални, по много чему јединствен  празник игре, песме, пријатељства и културе у најширем смислу те речи.

Поред домаћих фолклорних ансамбала, прилику да покажу своје умеће, традицију и обичаје у Сремској Митровици добили су фолклорни састави из Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Грчке, Хрватске, Италије, Македоније, Пољске, Румуније и далеких  земаља Колумбије и  Костарике  и Русије.

У  наступима више од 600 учесника сваке фестивалске вечери уживало је више хиљада Митровчана и гостију највећег сремског града. Традиционални организатор фестивала је Центар за културу “Сирмиумарт” а покровитељ ове манифеставције је Град Сремска Митровица. У том смислу градоначелник Владимир Санадер приредио је и свечани пријем за госте и све учеснике фестивала.

Текст: Дејан Мостарлић

Фото: Слободан Никшић, Сирмиумарт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *