Патријарх Иринеј посећује паству у Швајцарској

Његовa Светост Патријарх српски Г. Иринеј посетиће Епархију аустријско-швајцарску од 31. августа до 4. септембра 2018. године и том приликом ће се сусрести са бројним црквеним и државним великодостојницима и освештати Храм у Белпу покрај Берна. Опширније у наставку:

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 6. августа 2018. године у Патријаршији српској у Београду Његово Преосвештенство Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја и Њену Еминенцију др Снежану Јанковић, амбасадора Србије у Швајцарској.

Преосвећени Владика Андреј и Њена Еминенција др Снежана Јанковић захвалили су Његовој Светости на срдачном пријему током кога је вођен разговор о припремама за предстојећу канонску посету Епархији аустријско-швајцарској у времену од 31. августа до 4. септембра 2018. године.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служиће 1. септембра 2018. године свету архијерејску Литургију у храму Свете Тројице у Цириху, док ће 2. септембра осветити храм Светих Ћирила и Методија у Берну. Сусрети са високим црквеним и државним званичницима бити одржани 3. септембра 2018. године.

Пријему су присуствовали протојереј-ставрофор Станко Марковић, архијерејски намесник за Швајцарску, и ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

 

Извор: СПЦ.РС; Епархија аустријско-швајцарска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *