Епископ сремски Василије началствовао вечерњим богослужењем у капели Свете Петке у Вогњу

Празновање Преподобномученице Параскеве у истоименој капели у Вогњу започело је 7. августа 2018. године празничним вечерњим богослужењем којим је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

Вечерње је почело у 18.00 часова, а Преосвећеном владики саслуживало је више свештенослужитеља, као и мноштво верног народа који се окупио да дочека свог епископа.

Након богослужења уприличен је културно-уметнички програм испред капеле. У програму су учествовали: КУД Вогањ из Вогња, Србски Православни Појци из Београда и Владимир Меденица из Београда.

После њиховог наступа домаћин сабрања јереј Александар Миличевић, парох вогањски, позвао је све госте на припремљену Трпезу љубави.

Прослава Преподобномученице Параскеве настављена је полуноћницом у 23.00 часа (у наставку читане молитве за болесне), као и Светом Литургијом на сам дан празника, која је почела у 9.00 часова.

У наставку погледајте фотографије с овог догађаја, а у току дана ћемо поставити и видео запис беседе Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, након вечерњег богослужења.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *