НАЈАВА: Други румски полумаратон

У организацији Спортског савеза Општине Рума, а под покровитељством Општине Рума, у суботу 25. августа, одржаће се 2. Румски полумаратон.

Припреме за овај спортски спектакл, једини у Срему, приводе се крају, а организазори позивају све заинтересоване тркаче да се пријаве путем сајтаwww.rumamaraton.rs.

И ове године, осим главне полумаратонске трке од 21.1км, која стартује у 17 часова, биће организован и пратећи програм. ДДОР Трка задовољствабиће дуга седам километра и почеће у 17.10 часова(трчи се у истом смеру као и полумаратон), пузећа Неон Бамбини трка за децу млађу од две године одржаће се у 19 сати на Градском трду, а полумаратонску стазу од 21 километар представници фирми моћи ће да савладају по штафетном систему: три пута по седам километара.

За сада су учешће на полумаратонској трци у Руми потврдили Дарко Живановић, Немања Церовац,Кристијан Стошић победник овогодишњег Београдског маратона, Теодора Симовић, Харис Ајдаревић, а промотер трке је Анђелко Ристичевић олимпијац из Рија, члан АК „Партизан“

Такође, важно је напоменути и да ће стаза у једном делу бити измењена у односу на прошлогодишњу, како се не би затварао пут ка Врднику.

Тркачи ће на 2. Румском полумаратону бити чиповани и обезбеђен је савремен систем мерења времена и резултата, који ће бити одмах доступни на онлајн сервисима, што ће трку учинити далеко квалитетнијом у односу на прошлогодишњу, кажу организатори.

За најбоље су обезбеђене и новчане награде, а победницима у мушкој и женској конкуренцији припашће по 30.000 динара. Новчане награде добиће петоро првопласираних такмичара, као и најбржи Румљанин и Румљанка.

Као и прошле године после полумаратонске трке, за све учесние биће организован провод на базену Борковац, као и тренинг пријатељства, који ће се одржати у недељу 26. августа у преподневним сатима на румском излетишту Борковац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *